recept: Húsvéti töltelékkel rakott szelet, Kifőzde
Húsvéti töltelékkel rakott szelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

9 szelet pulykamell (sertéskaraj is megfelel),
25 dkg gomba,
25 dkg sonka,
15 dkg füstölt szalonna,
10 tojás,
2 zsemle,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dkg zsír, só, bors, petrezselyemzöld, újhagyma zöldje,
2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt


A hússzeleteket előző este kissé kiklopfoljuk és sonkalében pácoljuk másnapig.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk, leszűrjük és félretesszük. A zsírjának 2/3 részét is félretesszük, a maradékon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, majd a megtisztított és felszeletelt gombát.
A töltelékhez megfőzünk 8 tojást, és megdaráljuk a főtt sonkával és a sonkalében áztatott és jól kinyomkodott zsemlével.
Beletesszük a hagymás gombát és a szalonnapörcöt, egy fél csomó apróra vágott petrezselyemzöldet, egy csomag újhagyma zöldjét apróra vágva, valamint két nyers tojást. Alaposan összekeverjük, ha túl lucskos lenne, prézlit teszünk bele, sóval, borssal fűszerezzük.
A húst kivesszük a pácléből, leitatjuk, a félretett zsírt megforrósítjuk, és hirtelen kisütjük benne a húst mindkét oldalán.
Kizsírozunk egy tűzálló tálat, az alját kibéleljük három szelet hússal, arra ráterítjük a töltelék felét, megint három húst teszünk rá, beborítjuk a maradék töltelékkel és betakarjuk az utolsó három szelet hússal. Letakarva, közepesen forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Sütés közben megreszeljük a sajtot és kikeverjük a tejföllel. Ha a hús megsült, a sajtos tejföllel beborítjuk, és lefedés nélkül kissé megpirítjuk a tejfölt a tetején.
Pikáns, finom ízű étel, sonkalé nélkül is bármikor elkészíthető.
Párolt rizzsel, fejes salátával vagy céklával tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: keménytojás
 párolt rizs
 fejessaláta
 céklasaláta

Forrás: A HIX Konyhán olvastam, icipici módosításokat ejtettem rajta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.01. Utoljára frissítve: 2009.02.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:50:02 - 1.68)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez