Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
9 szelet pulykamell (sertéskaraj is megfelel), 25 dkg gomba, 25 dkg sonka, 15 dkg füstölt szalonna, 10 tojás, 2 zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dkg zsír, só, bors, petrezselyemzöld, újhagyma zöldje, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt |
A hússzeleteket előző este kissé kiklopfoljuk és sonkalében pácoljuk másnapig. A szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk, leszűrjük és félretesszük. A zsírjának 2/3 részét is félretesszük, a maradékon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, majd a megtisztított és felszeletelt gombát. A töltelékhez megfőzünk 8 tojást, és megdaráljuk a főtt sonkával és a sonkalében áztatott és jól kinyomkodott zsemlével. Beletesszük a hagymás gombát és a szalonnapörcöt, egy fél csomó apróra vágott petrezselyemzöldet, egy csomag újhagyma zöldjét apróra vágva, valamint két nyers tojást. Alaposan összekeverjük, ha túl lucskos lenne, prézlit teszünk bele, sóval, borssal fűszerezzük. A húst kivesszük a pácléből, leitatjuk, a félretett zsírt megforrósítjuk, és hirtelen kisütjük benne a húst mindkét oldalán. Kizsírozunk egy tűzálló tálat, az alját kibéleljük három szelet hússal, arra ráterítjük a töltelék felét, megint három húst teszünk rá, beborítjuk a maradék töltelékkel és betakarjuk az utolsó három szelet hússal. Letakarva, közepesen forró sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Sütés közben megreszeljük a sajtot és kikeverjük a tejföllel. Ha a hús megsült, a sajtos tejföllel beborítjuk, és lefedés nélkül kissé megpirítjuk a tejfölt a tetején. Pikáns, finom ízű étel, sonkalé nélkül is bármikor elkészíthető. Párolt rizzsel, fejes salátával vagy céklával tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|